Ознака: Јосиф Бродски

Јосиф Бродски – осумдесет години подоцна

Минатиот месец се навршија осум децении од раѓањето на големиот поет Јосиф Бродски. Дури и во контекст на новата студена војна, тој јубилеј е...

„Демократија“ од Бродски на прилепската сцена

Претставата „Демократија!“ од рускиот поет, нобеловец и добитник на „Златниот венец“ на „Струшките вечери на поезијата“, Јосиф Бродски, во режија на Кирил Петрески, премиерно...

Премиера на „Демократија“ од Бродски на прилепската сцена

„Демократија!“ од рускиот поет, Нобеловец и добитник на Златниот венец на Струшките вечери на поезијата, Јосиф Бродски, во режија на Кирил Петрески е претставата...