Ознака: Ѓорѓи

Ѓорѓи од Лихнидос, Дра/х/ан во Америка…

Интересот за историските вистини и вредности, односно испитувањето на корените и традициите што го обликуваат личниот и колективниот идентитет во едно општество е една...

Ѓорѓи од Лихнидос, Драган од Охрид, Јована крај Вардар

Во Конгресот на САД е поведена резолуција за прогласување на септември 2022 за „Месец на македонското американско наследство“ и за славење на македонскиот јазик,...

Реобјавен култниот роман „Пустина“ на Ѓорѓи Абаџиев

Романот „Пустина“, кој првично бил публикуван во 1961 година, неодамна беше реобјавен, во рамките на едицијата „Македонски книжевни класици“, чија цел е реобјавување на...