Ознака: украде

Внимание, некој се обидува да ви го украде „лицето“

За да навлезат во системот, криминалците испраќаат разни пораки до одредени корисници на мобилни телефони, кои изгледа како да се испратени од познати политички и...

Историјата (не) може да се украде

Физичкото сквернавење и крадење споменици, во политичката реалност во која на Македонија ѝ се наметнува преиспитување (и предефинирање) на сопственото минато како услов за...

Кој им ги украде изборите на граѓаните?

Многу повеќе од занимавањето со тоа дали ќе се најде „достоен“ наследник за Заев, ако тоа воопшто и се покаже како потребно, разочаруваат премолчувањето,...

Зошто Гринч треба да ги украде празниците?

Да бидеш среќен во несреќно општество е дури и непримерно, а сепак толку потребно на индивидуално човечко ниво. Која сум јас (расипувач на забави)...