Ознака: туризам

Примената на новите технологии – нов импулс за македонскиот туризам

Според експертите, користењето на новите технологии ќе го збогати искуството кај туристите со содржини што дотогаш не биле достапни, на начин што подлабоко ќе...

Меѓународна научна конференција „Предизвици во туризмот и бизнис логистиката во 21....

Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип е организатор на седмата Меѓународна научна конференција насловена како „Предизвиците во туризмот...

Грција дели ваучери за туристите што беа принудени да го напуштат...

Грција почна да дели ваучери за бесплатен седумдневен одмор на туристите принудени да ги напуштат хотелите на грчкиот остров Родос во летото 2023 година...

Туристичките агенции исправени пред состојба посложена од корона-кризата

Нарушено е основното право на слобода во движењето надвор од земјата, а предизборниот и изборниот период и неможноста да се прават различни јавни набавки...

Бектеши: Ќе доделиме 3.555 ваучери за туризам во вредност од 18...

Министерството за економија годинава ќе додели 3.555 ваучери во вредност од по 18.000 денари за одмор во домашни туристички капацитети за работници чии месечни...

Белград, Истанбул, Париз и Рим – најактуелни дестинации за новогодишниот дочек

Белград е најактуелен кај младите за дочек на Нова година, а од понудите со вклучен авионски билет најбарани се оние за Париз и Рим,...

Руралниот туризам ќе се развива со проектот „50 села, 50 приказни”

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за формирање работна група за Реализација на проектот „50 села, 50 приказни”. Проектот има за цел интегриран рурален развој....

Првата комерцијална мисија за вселенски туризам во јуни

Компанијата „Вирџин галактик“, во сопственост на Ричард Бренсон, ќе го започне својот бизнис со комерцијален вселенски туризам во јуни оваа година. „Вирџин галактик“ веќе овој...

Велигденските празници најавуваат „воскреснување“ на домашниот туризам

Поскапувањето на туристичките аранжмани на регионалниот туристички пазар (во околината на Македонија) може да претставува добра можност за Македонија, за враќање на туристичкиот промет...

Хотелиерите во Охрид најавуваат поскапување на цените

Хотелските аранжмани во Охрид и во Струга во претстојната туристичка сезона ќе поскапат за 30 отсто, велат од Асоцијацијата на хотелиери (ХОТАМ) за ТВ...