Ознака: сувенири

„Х“ продава сувенири од ерата на „Твитер“

Компанијата „Х“, порано позната како „Твитер“, продава некои „сувенири“ од своето минато. Уметност, мебел и други предмети што ги красеа канцелариите на „Твитер“ во Санта...

Кафе, чоколадо, зачини и пури се најпопуларните сувенири

Продажбата на сувенири несомнено е во пад среде пандемијата, бидејќи патуваа само најупорните, но некои спомени, и покрај трендовите, никогаш не ја губат вредноста....

Три години Хитлер ги ужасува минувачите низ Старата чаршија

Интересот на јавноста, а веројатно и на надлежните институции, за случајот „Хитлер на сувенири во Скопје“, отвори низа прашања од тоа, кој ги направил...

Сувенирите од патувањата направете ги дел од секојдневието

Патувањата за многумина се едни од најдрагите активности со кои го исполнуваат слободното време, било да станува збор за патување на другиот крај од...