Ознака: Статистики

Се зголемува бројот на Албанци што стануваат Италијанци!?

АЛБАНИЈА Подготвил: Mарјан Велевски Албанската телевизија Ора њуз, повикувајќи се на официјалните податоци објавени од фондацијата ИСМУ ЕТС обработени врз основа на најновите статистики на...

СЗО: Светот изгуби скоро 337 милиони години од човечките животи поради...

Пандемијата со ковид-19 предизвика загуба на речиси 337 милиони години од човечките животи во првите две години, бидејќи милиони луѓе починаа прерано без да...

Според статистиките, Коста Кецмановиќ момчето од Белград е најопасниот детски масовен...

Коста К.(13), кој вчера наутро уби осум врсници и чувар во ОУ „Владислав Рибникар“ во Белград, е најсуровиот масовен убиец на деца во историјата...

Според пописот автомобилите се најискористеното превозно средство, секој петти оди пеш,...

Автомобилот е најчесто превозно средство кое се користи во нашата земја. Над 35 проценти од вкупното работоспособно население на возраст од 15 години и...

Статистиките опоменуваат, но и поучуваат

Лошиот пласман не треба да биде пречка на патот кон подмладувањето и создавањето силен и квалитетен тим што ќе ја продолжи традицијата на учество...