Ознака: среќна

Македонијо, ти посакувам среќна Нова година и вековно опстојување!

Обраќањата, говорни или текстуални, по повод свечени пригоди, а таков настан е и испраќањето на старата и пречекот на новата година, треба да провејуваат...

Зошто детелината со четири листа се смета за среќна?

Сигурно сте слушнале дека детелината со четири листа носи среќа. Меѓутоа, дали сте се запрашале од каде и од кога потекнува ова верување. Една легенда...

Среќна 2022 година

Оваа година, 2021, заминува, па затоа ќе се обидам, накусо, да ги сумирам настаните, коишто, според мене, ја обележаа годината. На глобално ниво, од...

Среќна нова бесковидна 2021 година

Ајде да не дозволиме да ни се повтори, да не дозволиме стравот да ни влегува во домовите, да си ја вратиме слободата, да можеме...

Миле Јовановски: Среќна Нова ’49

Таткото на Боки 13, Миле Јовановски, по распитот рече дека не чувствува вина за случајот со Меѓународниот сојуз, каде е осомничен за перење пари...