Ознака: својата

Дали навистина би умреле за својата земја?

Служењето воен рок е на дневен ред во богатиот свет Легната на стомак во каллива холандска шума, Сабрина ван ден Гурберг пука со ќор-фишеци од...

Ризиците за Балканот – повеќеслојни

Македонија, Бугарија, Романија и Црна Гора, сите членки на НАТО, деновиве излегоа со заедничка констатација, со која изразуваат голема загриженост за безбедноста во регионот....

Кинезите имаат најголема доверба во својата влада

Кога Џо Бајден стана претседател на САД, една од најтешките задачи на неговата администрација беше зајакнувањето на довербата во американската влада и надминувањето на...

Помалите земји преку кинематографијата ја пренесуваат својата порака

Ирски филмови на „Киненова“ Меѓународниот филмски фестивал „Киненова“, во рамките на својата редовна програма, првпат ја претстави современата ирска кинематографија во Македонија. - Го отвораме овој...

Во полза на својата штета

Македонија во последните години се чини како да не отстапува од „политичката танцова кореографија“ по рабовите на своите национални интереси. Со секој нов соседски...

Во полза на својата штета

Сето она што беше пласирано во јавноста поврзано со бегството и враќањето на Мијалков повеќе личеше на некаков лош театар, отколку на одговорно дејствување...