Ознака: респиратор

Повеќето смртни случаи од ковид-19 може да бидат резултат на сосема...

Светската здравствена организација (СЗО) повеќе не го класифицира ковид-19 како вонредна глобална здравствена опасност, но научниците сè уште работат напорно за да разберат повеќе...

Убиство во ковид-болница во Атина, пациент бил исклучен од респиратор

Човек што се лекувал од Ковид-19 во атинска болница е уапсен под сомнение за убиство на друг пациент откога го исклучил од респиратор, соопшти...

Образование на респиратор

Слабите образовни системи како нашиот и во нормални услови едвај произведат квалитетни единки. Непотребни и малку теоретски знаења, како и заборавање на потребните апликативни...

Крвта на морски црв замена за респиратор

Француските научници започнале со истражување, кое би можело да им помогне на најсериозните пациенти заразени со коронавирусот. Според нив, замената за респиратор би можела...

Може ли да се произведе респиратор во Македонија?

Македонија има погони во кои се произведуваат делови за автомобилската индустрија, има и високотехнолошки компании што своевремено произведуваа и делови за американска НАСА, постои...

Османи: Обезбедени 55 респиратори од ЕУ и меѓународните донатори

Обезбедени се 55 респиратори за Клиниката на инфективни болести, како и други потребни материјали, согласно потребите на земјата за справување со пандемијата од коронавирусот,...