Ознака: програми

Хашките случаи невидливи во предизборните програми на партиите

Најпринципиелното и наедно најстрого барање (поглавје) во преговорите со ЕУ е она за владеење на правото! Веќе нашироко е позната онаа одредница за поглавјето...

Многу програмски столбови, ќе успеат ли да ја крепат Македонија?

Она што е заеднички именител во програмите на повеќето политички партии, тоа е дека сите нудат проекти со кои ќе се подобри животот на...

Аналфабетски курс на политичките програми

Во изборните програми на ниту една политичка партија, и од власта и од опозицијата, нема дадено програмски определби или некаква согласност за уставни измени,...

Поддржани програми за работа на јавни претпријатија во Прилеп

Прилепските советници на денешната осма седница на Советот со мнозинство гласови ја усвоија Програмата за субвенционирање на трошоци за ЈП „Пазари“ за тековната година,...

На што треба да внимаваат владите при вакцинациските програми

Вакцинирањето на светот против ковид-19 е еден од најкритичните напори со кои се соочило досега човештвото. Многу земји имаат развиено амбициозни, политички чувствителни и...

Програми полни со реформи, а на дело…

Практично, социјалдемократите се „провлекоа“ на изборите и нивната мала предност повеќе е резултат на неснаоѓањето на опозицијата да ги капитализира негативните реакции и незадоволство...

АВРМ откри обиди за измама преку програмите за самовработување

Агенцијата за вработување информира дека се појавени случаи на обиди за измама на апликантите кои учествуваат во програмата за Самовработување, со цел изнуда и...

Клучни зборови и изрази што доминираат во партиските програми

Во програмата на СДСМ, еден од најчестите зборови е терминот „развој“, испишан 398 пати, додека во програмата на ВМРО-ДПМНЕ најфреквентен е терминот „проект“, кој...

Сите наши градоначалници

Повод за овој наслов, почитувани читатели, се изјавите и активностите (поарно речено дејствата) на нашите први граѓани барем на многу од нив. Тие даваат...

Програми наместо „бомби“

Наместо рекла-кажала чаршиски муабети или таканаречени „бомби“, граѓаните сакаат да слушнат и да видат издржани проекти и програми со визија за иднината на државата Таман...