Ознака: приоритет

Во следните десет години е неопходно економијата да биде приоритет

Сегашните геополитички случувања дополнително наметнуваат сложеност и неизвесност на целокупното опкружување и на расположивиот простор за реформи. Но длабоки економски реформи мора да има....

Скандалозна изјава на „Евросонг“: Косово и Албанија се брат и сестра,...

Политиката има приоритет над музиката „Албина и семејството Келменди“, како претставници на Албанија, со песната „Duje“ си обезбедија место во финалето на оваа манифестација. Претставниците,...

Морален приоритет e да им се обезбеди образование на бегалците

Покрај загрозувањето на нивното физичко и психичко здравје, конфликтите имаат катастрофален ефект врз образованието на милиони принудно раселени деца. За да можат овие деца...

Заштитата од хакерски напади треба да е приоритет за секоја институција,...

За справување со хакерските напади како еден од клучните современи безбедносни предизвици многу е важна превенцијата, односно превентивните мерки што се преземаат од страна...

Влажните живеалишта во Преспа треба да се приоритет за заштита

Повеќе од потребна е обновата на влажните живеалишта и таа треба да зема примат во сите делови од Преспа Од поодамна влажните живеалишта во преспанското...

Катар купува флота од бродови за да стане глобална гасна сила

Светското првенство во фудбал не е единствен приоритет на Катар Катар ќе стане глобална гасна сила со инвестирањето во „стотици бродови“, кои можат да транспортираат...

Зајакнувањето на одбраната приоритет на НАТО

Според најавите, се очекува НАТО да постигне согласност за најзначајната ревизија на својата одбрана од ерата на Студената војна, вклучувајќи го шесткратното проширување на...

Образованието мора да биде приоритет во општеството

Јасмин Шериф Пандемијата на ковид-19 беше погубна за светот. Таа однесе повеќе од 4,7 милиони животи, предизвика пад на глобалниот БДП за 4,6 отсто во...

Македонскoто семе чека ред пред „арката на Ное“

Глобалното затоплување, климатските промени и сѐ понагласениот недостиг од храна ги сменија фокусот и интересот на светската јавност, при што битката за храна сега...

Приоритет на државата се услугите за граѓаните

ИМА ЛИ „ИНСТИТУЦИОНАЛНА АМНЕЗИЈА“ ОКОЛУ НАБАВКИТЕ НА ПАСОШИ, ТАБЛИЧКИ, СВИДЕТЕЛСТВА... Државата треба да се води како фамилија. Однапред се утврдуваат приоритетите, а денес со дигитализацијата...