Ознака: постоењето

Постоењето на ближниот е важно колку и моето

Етика за млади Блиските луѓе ги познавам и препознавам. Со нив ме врзуваат контакти, со нив имам подолга или пократка врска, заеднички случки, меѓусебно сме...

Соседите никако да се помират со постоењето на Македонците

Негирањето на постоењето на македонско малцинство во Грција и во Бугарија, всушност, е позиција што продолжува, а е интегрален дел од нивниот вкупен синхронизиран...

Изградија ли ОН подобар свет за сите?!

Главна цел на светската организација е одржување на меѓународниот мир и безбедноста, развивање пријателски односи меѓу народите, меѓусебна соработка, како и унапредување и почитување...