Ознака: планирање

Вештината на преговарањето

Зошто се пропушти шансата уште со потпишувањето на Преспанскиот договор, зошто уште тогаш овој услов не беше активиран?! Треба ли да се потсетуваме, којзнае...

Mразот е „жив“ медиум што бара постојано приспособување

При планирањето на едно искачување на мраз, мора да се внимава на опасноста од лавини и на температурните амплитуди при формирањето на мразот Качувањето на...

Сити профитира од стратегиско планирање, организираност, експертиза…

Приходите од над 500 милиони фунти (583,6 милиони евра), втора година едноподруго, му помогнаа на англискиот првак да оствари профит од 10,1 милиони фунти...