Ознака: пиење

Зошто црвенеат образите и кој има полош мамурлак по пиење алкохол?

Ново научно откритие ги објаснува можните биолошки причини зошто кај луѓето се појавува црвенило на лицето и зошто кај некои тоа е поизразено. Имено, геномот...

Скопје засега има доволно вода за пиење, но мора да се...

Во моментов постојните капацитети се доволни за задоволување на потребите на граѓаните, но ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје работи и на истражување за...

Колку вода треба да пиеме во текот на летните месеци?

Хидратацијата е важна за зголемување на нивото на нашата енергија, ги подобрува физичките можности и ја намалува главоболката. Луѓето во текот на летото се...

Преку проект со Грција обезбедено возило за снабдување со вода...

Општините Битола, Новаци и Могила во иднина ќе имаат специјализирано ново возило за снабдување на населението со техничка пивка вода за пиење. Ова возило,...

Водата е безбедна за пиење

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје за подобра информираност на граѓаните на град Скопје го објавува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на...

Водата за пиење е проверенa и здрава

Д-р Зоран Божиновски, раководител на Секторот за санитарна контрола на водата во ЈП „Водовод и канализација“ Главни објекти на системот за производство и за дистрибуција...

Чиста животна околина, здрава вода за пиење во селата

Неодамнешната вест дека се најдени ешерихија коли и зголемен број колиформни бактерии во повеќе бунари, извори и чешми во десетина села во општината Чучер...

Жителите на Маврово стравуваат за квалитетот на водата за пиење

Надлежните институции задолжени за одржувањето на водоводниот систем и оние за проверка на квалитетот на водата уверуваат дека водата за пиење во Маврово и...

Кој управува со водата за пиење

Хрватскиот правен центар што ги штити човечките права неодамна испрати отворено писмо до премиерот Андреј Пленковиќ, во кое се бара промена на одлуката на...

РСБСП апелира возачите никогаш да не возат пијани

Осумдесет и пет проценти од возачите барем еднаш во животот возеле под дејство на алкохол, покажува едно анкетно истражување спроведено од страна на Републичкиот...