Ознака: огревно дрво

Кубик како антибиотик

Каков е трендот пред грејната сезона за цената на огревното дрво Добар дел од семејствата ги набавија потребните количества дрва. На складиштата има доволни количества...

Зголемен интерес на кичевските пензионери за купување дрва за огрев на...

Поучени од претходните искуства кога индивидуално се снабдуваа со дрва за огрев и кога дел од нив останаа без снабдување, кичевските пензионери повторно ќе...

Определени највисоките цени на огревното дрво, престанува да важи одлуката за...

Владата, на предлог на Министерството за економија, денеска донесе Одлука за определување највисоки цени на огревно дрво од даб и од бука, како и...

Огревно дрво се шверцува и во „мерцедес“

Во Битола вообичаени се случаите на диво снабдување со огрени дрва, но ретко се случува сопственици на луксузни автомобили од марката „мерцедес“ да шверцуваат...

Огревното дрво на ЈП „Национални шуми“ поскапено за 20 проценти

Огревното дрво на ЈП „Национални шуми“ се продава по 20 проценти повисока цена, откако стапи во сила одлуката на УО на претпријатието од 21...

Зголемена цената на огревното дрво за кичевските пензионери

Кичевските пензионери кои имаат платено до пет рати за огревно дрво, преостанатиот дел од долгот ќе го плаќаат по повисока цена за 20 проценти. Тоа...

Mаржата на огревно дрво и пелети се замрзнува на 10 отсто,...

На предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница донесе Одлука за определување највисоката трговска маржа како посебен услов во трговијата за: огревно...

Нелегално пресечено дрво пронајдено во автомобил

Вчера во месноста Расадник, при контрола извршена од страна на полициските службеници од ОВР-Кичево пронајдено е паркирано возило „застава-скала“ со кичевски регистерски ознаки натоварено...

Доцни испораката на огревно дрво за кичевските пензионери

Иако на почетокот на годината од Здружението на пензионери од Кичево, ветуваа брза испорака на огревното дрво за своите членови, сепак преполови и месец...

Започна испораката на огревно дрво за кичевските пензионери

Здружението на пензионери од Кичево во соработка со подружницата на „Лопушник“, им овозможи на своите членови на осум еднакви рати да се обезбедат со...