Ознака: МТФ „Војдан Чернодрински“

„Франкенштајн“, „Едвард Втори“ и „Демонот од Дебар Маало“ на МТФ „Војдан...

Три претстави во официјалната програма ќе бидат на програмата на шестиот ден на Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. Први, попладнево во 17 часот...

Битолската „На дното“, „Домот на куклата“ на Турскиот театар и независната...

Денес е четврти ден од 58. МТФ „Војдан Чернодрински“во Прилеп. Во официјална конкуренција од 19.30 часот во ЦК „Марко Цепенков“ ќе биде изведена претставата „Дупло...

Ден посветен на Горан Стефановски на 58. МТФ „Војдан Чернодрински“ во...

Многу активности, промоции, презентации, претстави беа дел од програмата посветена на Горан Стефановски во рамките на 58. МТФ „Војдан Чернодрински“. Горан Стефановски годинава е...

Свечено отворен 58. МТФ „Војдан Чернодрински“ со доделување на наградите за...

Со доделување на наградите за животно дело на актерите Мими Таневска-Србиновска и на Јордан Витанов, и со првата претстава во конкуренцијата, „Хеда Габлер“ на...

Промовирана монографијата „Чашуле: Приказнувачот“ и две претстави во конкуренција на МТФ...

Во рамките на МТФ „Војдан чернодрински“ во Прилеп денеска беше промовирана монографијата „Чашуле: Приказнувачот“ на театрологот Ана Стојаноска. Промоцијата се одржа во рамките на...

„Циркус Пирандело“ и „Човек перница“ вечерва на МТФ „Војдан Чернодрински“

На петтиот ден на 57. МТФ „Војдан Чернодрински“ во Прилеп вечерва ќе бидат изведени две претстави од официјалната конкуренција. Од 19.30 часот се претставува...

„Роња, ќерката на ограбувачот“ и „Чудна случка со кучето во ноќта“...

Две претстави во официјалната програма на 57. МТФ „Војдан Чернодрински“ ќе бидат изведени вечерва на четвртиот ден на фестивалот. Во 10 часот е закажана...

Ана Стојаноска е нова претседателка на МТФ „Војдан Чернодрински“

На денешното собрание на МТФ „Војдан Чернодрински“ д-р Ана Стојаноска, театролог, професор, е избрана за нова претседателка на Фестивалот. Изборот доаѓа откако собранието на...

МТФ „Војдан Чернодрински“ по 56-ти пат, од 3 до 11 јуни,...

Осум претстави од голем формат и со силен режисерски печат во официјална конкуренција на фестивалот Годинашното, 56-то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“ ќе се одржи...

МТФ „Војдан Чернодрински“ по 56-ти пат од 3 до 11 јуни

Осум претстави во официјална конкуренција на фестивалот годинашното 56-то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“ ќе се одржи од 3 до 11 јуни во Прилеп,...