Ознака: мирување

Штрајкот на приватните специјализанти времено ставен во мирување

Приватните специјализанти привремено го ставаат генералниот штрајк во мирување поради пациентите, сензитивноста на периодот и отежнатата работа на клиниките во комплексот „Мајка Тереза", но...

Судскиот совет одлучи да се стават во мирување постапките за избор...

Судскиот совет донесе заклучок постапките за утврдување на одговорност за претседател на суд или судија и постапките за избор на претседател на суд или...

Штрајкот во ФЗО ставен во мирување

Штрајкот во Фондот за здравствено осигурување се става во мирување, соопшти Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани на РМ...

Oд утре, пак се закажуваат венчавки и се вадат изводи за...

Со потпишување Колективен договор, штрајкот на Управата за водење матични книги е ставен во мирување, информира Министерството за правда. – Во иднина ќе се грижиме...

Неделков: Нема да бидам марионета, а „спонтаните“ собирања пред СОНК не...

Денеска почнуваат преговорите помеѓу Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) и медијаторот кој го назначи Министерството за труд и социјална политика. Преку овие...

Членови на СОНК се собираат пред седиштето незадоволни од одлуката штрајкот...

Членови на Синдикатот на образованието, науката и културата (СОНК) во моментов се собираат пред седиштето на Синдикатот бидејќи се незадоволни од одлуката штрајкот да...

СОНК го стави генералниот штрајк во мирување

СОНК соопшти дека го става генералниот штрајк во мирување, по средбата, која се одржа зад затворени врати, а на која требаше да се донесе...

СОНК го става штрајкот во мирување

СОНК ќе го стави штрајкот во мирување додека не се изнајде решение со министерството за образование и наука. Претседателот на СОНК Јаким Неделков истакна дека...

Владата го стави во мирување прогресивниот данок

Министерката за финансии, Нина Ангеловска, на прес конференција во Владата рече дека прогресивното оданочување се става во мирување во следните три години. Таа рече...