Ознака: манифестации

Обложи се на култура!

Кај нас долги години се заговара и конечно да профункционира законот со кој се стимулираат спонзорства во културата и во спортот преку даночни олеснувања....

Посетете ги музеите, театрите, Стоби, Хераклеја, Кокино, Пелинце…

По повод Денот на независноста По повод 8 Септември, Денот на независноста на Македонија, под мотото „Гласник на слободата“, ќе се одржат пригодни манифестации, изложби,...

Без публика на сите културни и спортски манифестации

ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД КОРОНАВИРУСОТ Препораката на Владата се однесува на поголемите јавни собири што се планирани во овој период, како што се „Струмичкиот карневал“, карневалот...

Врвните манифестации го омасовуваат шахот во Македонија

Сево ова носи и поголема шаховска масовност кај нас. За ова доволно говори и фактот што од Македонија, на пример на ЕП во забрзан...

„Го градам мојот град 2018“ во ДКЦ „Карпош“

Детскиот културен центар „Карпош“ и оваа година традиционално ја организира манифестацијата посветена на предучилишните установи, а во чест на градот Скопје - „Го градам...