Ознака: корзо

Ристиќевата палата – првиот лифт и последното корзо

Кога скопјани го запрашале: „Господине Ристиќ, зошто градите вакво чудо, толкава палата среде Скопје?“, тој мирно и духовито одговорил: „Градам споменик за себе“. И...

Во Ѓорче Петров привршуваат работите за корзото

Проектот на општината Ѓорче Петров за изградбата на пешачка зона во паркот и враќање на старото корзо е веќе во втората фаза, претходно се...

Ристиќевата палата – првиот лифт и последното корзо

Кога скопјани го запрашале: „Господине Ристиќ, зошто градите вакво чудо, толкава палата среде Скопје?“, тој мирно и духовито одговорил: „Градам споменик за себе“. И...