Ознака: концертна сезона

„Дамар на слободата“ – нова концертна сезона на Филхармонијата

В четврток, со почеток во 20 часот, се отвора новата концертна сезона на оркестарот на Филхармонијата, насловена „Дамар на слободата“. Сезоната се отвора со...

Новата концертна сезона под слоганот „Мојата бесмртна љубов“

Од 9 септември Македонската филхармонија ќе ги пушти во продажба влезниците за свеченото отворање на концертната сезона 2019/2020, која ќе ја отворат еден од...

Македонската филхармонија со богата програма во новата концертна сезона

Македонската филхармонија најави богата програма за концертната сезона 2018/2019, која ќе почне на 27 септември со концертот „Ново утро“ и настапот на славниот француски...