Ознака: канада

Канада против, Италија за враќање на Русија во Г-7

Канада не ја смени позицијата и останува на ставот против враќање на Русија во Г-7, изјави денеска портпаролот на канадскиот премиер Џастин Трудо. Претходно денеска,...

Канада подготвена да ја легализира марихуаната за рекреативна употреба

Канада се соочува со многу предизвици, минувајќи го долгиот пат на третирање на марихуаната како злочин, преку лек за здравје, па се до вносен...

Канада возврати, ќе ги царини американски стоки

Канада ќе воведе казнени царини во вредност од 12,8 милијарди долари за увоз на редица стоки од САД како одговор на вчерашната одлука на...

ФИФА ќе заработи 11 милијарди долари од СП 2026!

Гласањето за тоа кој ќе биде домаќин на СП 2026 ќе се одржи на 13 јуни во Москва, пред почетокот на СП 2018 Заедничката понуда...

Годишно собрание на Канадско-македонското – историско друштво од Торонто

  На 22 април 2018 година, Канадско-македонското историско друш­т­во од Торонто одржа Годишно собрание на кое се расправаше за сегашноста и иднината на оваа значајна...

„Девојката без лице“ доби нов живот во Канада, откако беше одбиена...

Кога пристигна во својот нов дом во канадски Ванкувер, Шакила Зарин стави нејзина фотографија, на која е облечена во жолт фустан, покрај креветот, за...

Канада ги укина термините „мајка“ и „татко“ во документите

Канада донесе одлука во официјалните формулари да ги замени термините „мајка“ и „татко“ со „родители“ и најави исфрлување на термините „господин“ или „госпоѓа“ од...