Ознака: избега

И нобеловката Светлана Алексијевич избега од Белорусија

Писателката Светлана Алексијевич, добитничка на Нобелова награда, последната истакната членка на опозициското движење за слободна Белорусија, ја напушти земјата од страв за својата безбедност....

ЕУ мора да избега од песимизмот

Наспроти песимизмот што изминатите години ја зафаќа Европа, факт е дека ЕУ е економска и регулаторна суперсила, со огромен дипломатски потенцијал. Ако Европејците го...

Крокодилот Гањо избега, ама прошетал само низ Зоолошката градина

Еден од крокодилите излегол од своето живеалиште во Зоолошката градина во Скопје, но, за среќа, само се избањал во езерцето и потоа бил вратен....