Ознака: игралишта

Патриотизмот по детските игралишта се познава

Ова е огледало на микрониво за тоа колку си ја почитуваме татковината. И колку сме одговорни спрема јавното добро и спрема општеството. Секој на...

Стакленик голем колку 80 фудбалски игралишта

Најголемиот европски стакленик се простира на површина што е приближно еднаква на цели 80 фудбалски игралишта. Во него се одгледуваат различни растенија - од...

Кога ќе се врати џагорот на детските игралишта?

Дрвен мост, висока кула со лизгалка, пожарникарски дел за спуштање по вертикална шипка, дел за качување со штици што се лулаат. Навистина, замислата на...

Се реконструираат повеќе игралишта во Карпош

Целосно е реконструирано детското игралиште во урбаната заедница „Владо Тасевски“, спроти хотелот „Карпош“. Старите и дотраени реквизити беа заменети со нови лулашки, тобогани и клацкалки. Исто...

Придобивки за социјална инклузија преку проектот „Зајакнување на општинските совети“

Општина Битола на четири локации ги збогати можностите за детски креативно-рекреативни активности. Во дворовите на детските градинки „Коца Василева“, „Пролет“ и училишните дворови на...

Италија ги затвори и парковите и игралиштата

Во Италија денеска стапи на сила мерката за затворање на игралиштата и парковите. Здравствените власти се пожалија дека премногу луѓе се собираат на игралиштата за...

Игралиштата за одбојка и ракомет на песок на кејот на Вардар...

Одбојкарското и ракометното игралиште на песок на кејот на реката Вардар, од страната на Луна паркот, од денеска почнуваат со работа. Сите заинтересирани граѓани, ученици,...

Во Кичево пуштени во употреба две нови тениски игралишта

Со програмата на Агенцијата за млади и спорт, за изградба на тениски игралишта ширум нашата земја, во Кичево е изграден двоен тениски терен кој...

Аеродром ќе ги санира игралиштата

Општина Аеродром започна со реализација на пролетната акција за санација на детските и спортските игралишта, како и на урбана опрема на својата територија. Наредните...

Општина Кисела Вода ги санира спор­тските игралишта и урбаната опрема

Од општината Кисела Вода информираат дека спроведуваат акција за санација на урбана опрема, спортски и детски игралишта во сите урбани и месни заедници на...