Ознака: зона

Месечината ќе добие своја временска зона

Белата куќа објави меморандум со кој бара од американската вселенска агенција НАСА да воспостави нов стандард за лунарното време до 2026 година. Лунарното координирано...

Концертот „Џез-лектира“ е моја комфорна зона!

Марија Димитријевиќ, џез-пејачка Марија Димитријевиќ е уметница, инструменталистка на виола и џез-пејачка. Една од оние чие дејствување е бележито во текот на изминатите години и...

Па, нели, ги решивте добрососедските односи на балканските земји за...

Како сериозен нерешен меѓусебен спор на Балканот, кој ги попречува намерите и стратегијата на Западот за брза интеграција на земјите од Западен Балкан во...

Подобрен водоводниот притисок во високата зона во Сопиште

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“-Скопје континуирано работи на одржување, подобрување и обнова на водоводната и канализациската мрежа во Скопје, за задоволување на потребите на...

Дебар Маало добива пешачка и резидентна зона

Ќе се реконструира улицата Мирослав Крлежа. Како што најави градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, за 45 дена оваа улица ќе стане пешачка и...

Целиот Балкан во сива зона

Во извештајот се констатира и пад на демократијата кај сите држави од регионот на Западен Балкан. Сите земји од Западен Балкан се сместени во...

Секоја трета улица во Барселона ќе биде пешачка зона

Властите во Барселона одлучија секоја трета улица во центарот на градот да се претвори во парк или пешачка зона за да се намали загадувањето,...