Ознака: Златна

„Златна бубамара на популарноста“ да добие орден за заслуги ...

Кога нашиот весник „Нова Македонија“ повторно би доделувал плакети „личности и настани на годината“, овој пат „Златна бубамара на популарноста“ би добила признание за...

„Златна рамка“ збогатенa со социјалната програма „Фокус“

Четвртото издание на „Златна рамка“, ревија на македонски филмови во организација на Друштвото на филмски работници на Македонија (ДФРМ), ќе се одржи од 9...

Златна диплома

Емрах беше ученик од четврто одделение и големата училишна торба ја носеше на грбот, секој ден до училиште и назад. Една недела, кога не одеше...

Во Кина пронајдена златна маска меѓу реликвии стари 3.000 години

Златна маска што датира од пред 3.000 години е пронајдена во југозападна Кина, меѓу голем број реликвии. Реликвиите се пронајдени во археолошката област Саншингдуи,...

Златна парада на фараоните се одржа во Каиро

Поворка од 22 мумии на владетелите на Древен Египет помина низ Каиро, од стариот до новиот музеј, следена во живо од голем број Египќани Во...