Ознака: „Еуростандард банка“

НБРМ: Банкарскиот систем останува стабилен, граѓаните треба да бидат спокојни

И по укинувањето на дозволата за основање и работење на Еуростандард банка АД Скопје – банкарскиот систем е и останува стабилен и сигурен, велат...

На „Еуростандард банка“ трајно ѝ е одземена дозволата за вршење услуги...

Комисијата за хартии од вредност на 77-тата седница со која претседаваше претседателот на КХВ, Нора Алити, на „Еуростандард Банка“ АД Скопје – Дирекција за...

Пропаѓањето на Еуростандард банка го блокираше платниот промет во „Македонски пошти“

Поради пропаѓањето на Еуростандард банка, платниот промет во „Македонски пошти“ е блокиран, соопшти генералниот директор Ејуп Рустеми. Тоа значи дека не може да се наплаќаат...

Фондот за осигурување на депозити ќе почне со обесштетување на депонентите...

Фондот за осигурување на депозити согласно Решението на гувернерот на Народна банка за укинување на дозволата за основање и работа на „Еуростандард банка” АД...

Бежоска: НБРМ ќе побара стечајна постапка за „Еуростандард банка“

Стечајна постапка за „Еуростандард банка“ ќе побара Народната банка од судот, најави гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска. Таа кажа дека се направени максимални напори за да...