Ознака: „Еуростандард банка“

Исплатени три милијарди денари на оштетените од Еуростандард банка

Фондот за осигурување на депозити информира дека по двонеделен период од почетокот на исплатата на обесштетувањето на депонентите на Еуростандард банка во стечај со...

Штедачите од „Еуростандард банка“ протестираа пред Собранието

„Вратете ги парите“, „Лопови, лопови “, „Која банка е следна?“ , „Даваме кредити без покритие“, ова беа само дел од паролите што ги извикуваа...

Управниот суд ја одби тужбата на Еуростандард банка

Управниот суд ја отфрли тужбата на Еуростандард банка која се однесуваше на решението на НБРМ донесено од страна на гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска. Во образложението на...

Здружението на оштетени штедачи на Еуростандард банка најави протест

Здружението на оштетени физички и правни лица на Еуростандард банка, утре, четврток, со почеток во 15 часот ќе одржи мирен протестен собир пред Собранието. На...

Почна исплатата на депозитите на штедачите од Еуростандард банка

Обесштетувањето на лицата кои имаат депозити до 30 илјади евра во Еуростандард банка, кое почна денеска во четири банки, се одвива без застои и...

Од вторник почнува исплатата за штедачите во „Еуростандард банка“

Во вторник (15 септември 2020 година) ќе почне исплатата на обесштетувањето на осигурениот износ на депозитот на депонентите на „Еуростандард банка“ АД во стечај...

„Стандард и Пурс“: Денарот и банкарскиот систем се и остануваат стабилни

Во најновиот извештај на агенцијата „Стандард и Пурс“ со којшто се потврдува кредитниот рејтинг на нашата земја, „ББ-“, со стабилен изглед, одделен акцент е...

Обесштетувањето на депозитите од Еуростандард банка ќе трае три години

Фондот за осигурување депозити ги информира физичките лица-депоненти во Еуростандард банка АД Скопје во стечај дека обесштетувањето на осигурениот износ на нивниот депозит до...

Пошта доби одобрение од Владата да склучи договор со нова банка

На барање на Собранието на акционери на АД „Пошта на Северна Македонија“, Владата на вчерашната седница ѝ даде согласност на поштата да склучи договор...

Склучен договор со банките за обесштетување на клиентите на Еуростандард банка

Фондот за осигурување на депозити ги известува депонентите – физички лица (резиденти и нерезиденти) на Еуростандард банка АД Скопје во стечај дека е склучен...