Ознака: „Еуростандард банка“

Оштетените штедачи на Еуростандард банка со иницијатива до Уставниот суд

Оштетените штедачи на Еуростандард банка поднесоа иницијатива до Уставниот суд за поведување постапка за оценување на уставноста и законитоста на членот 163 став 3...

Народната банка: Ги презедовме сите мерки за заштита на штедачите на...

Во рамки на својот мандат и согласно со своите законски надлежности, Народната банка пред укинувањето на дозволата за работа на „Еуростандард банка“ ги презеде...

Досега исплатени 3,2 милијарди денари за обесшетување на штедачите во „Еуростандард...

Фондот за осигурување на депозити информира дека од почетокот на исплатата на обесштетувањето на депонентите на „Еуростандард банка” АД Скопје во стечај со право...

Нов протест на оштетените од Еуростандард банка

Оштетените од пропаѓањето на Еуростандард банка најавуваат дека ќе одржат втор протестен собир пред зградата, како што наведуваат, „на еден од главните виновници за...

Опозицијата бара надзорна расправа во Собранието за „Еуростандард банка“

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денеска до Собранието ќе достави барање за спроведување на надзорна расправа за утврдување на причините и извршувањето на законите во...

Народната банка ги отфрла обвинувањата за стечајот на Еуростандард банка

Народната банка ги отфрла како целосно неточни обвинувањата на Трифун Костовски, еден од доминантните сопственици на Еуростандард банка АД Скопје – сега во стечај,...

Трифун Костовски: Не се плашам, останувам на мојот пат на вистината

Не се плашам, останувам на мојот пат на вистината. Задоволен што после двомесечен молк отпочнуваат активности околу вистинските причини за носењето на банката во...

Штедачите од Еуростандард банка се сретнаа со Заев, се бара начин...

Иницијативниот Одбор на Здружението на оштетени штедачи на Еуростандард банка информира дека оствариле повторна средба со премиерот Зоран Заев, придружуван од вицепремиерот Фатмир Битиќи....

Заев се сретна со оштетените од „Еуростандард банка“

Премиерот Зоран Заев, придружуван од вицепремиерот Фатмир Битиќи, се сретна со претставниците на Здружението на оштетени граѓани од „Еуростандард банка“. На средбата претставниците на оштетените...

Оштетените штедачи од Еуростандард банка неделава на средба со Заев

Оштетените птедачи од Еуростандард банка потврдија дека неделава, на предлог и иницијатива на службите на Владата, договориле средба со премиерот Зоран Заев. Тие очекуваат на...