Ознака: електронски

Кампањи со државни пари повторно на приватните електронски медиуми

Забраната за државно рекламирање на приватните електронски медиуми, која власта (коалицијата СДСМ/ДУИ) со закон ја забрани во 2018 година, е - укината. Имено, изминатава...

Краткиот рок на траење на хромбук создава електронски отпад

Уредите хромбук се популарна опција за училиштата поради нивната релативно ниска цена, а нивната популарност експлодира за време на пандемијата на коронавирусот, бидејќи децата...

Несаканите ефекти од вакцинацијата ќе можат да се пријавуваат електронски

Министерството за здравство воведе модул преку кој електронски ќе можат да се пријават несаканите ефекти од вакцинацијата, информираше денеска Жаклина Чагороска од Националниот електронски систем...

Бил Гејтс: Паметните телефони да се заменат со електронски тетоважи

Коосновачот на „Мајкрософт“, Бил Гејтс, смета дека со новата технологија ќе бидат заменети паметните мобилни телефони, а станува збор за електронски тетоважи.Електронските тетоважи се...

Капиталното дело „Историја на филмот, книга 2“ достапно електронски

Книгата „Историја на филмот, книга 2“ на авторот Георги Василевски, во издание на Кинотеката на Македонија од 2002 година, деновиве ја доживеа и својата...

Граѓаните електронски ќе може да поднесуваат поплаки за јавната администрација

Граѓаните од утре електронски ќе може да поднесуваат поплаки поврзани со услугите кои ги дава јавната администрација. „Веќе од утре граѓаните непречено ќе можат да...

Селекцијата на ѓубрето е начин на современото и одговорно живеење

Контејнерите поставени на јавни површини се наменети исклучиво за фрлање комунален отпад и граѓаните не смеат во нив да фрлаат кабаст отпад, електрични и...

ВМРО-ДПМНЕ: Да направиме електронски попис кој сите ќе го поддржиме

- Зоран Заев и власта да се откажат од спроведување на насилен попис кој ќе биде фалсификат, чии бројки веќе однапред коалиционо ги договориле...

Како станав европски и светски електронски сељак

Најпрвин лекторска забелешка: зборот „сељак“ е србизам и одговара на нашето „селанец“. Но од осамостојувањето, тој збор почна во скопскиот сленг да добива друго...

МОН апелира апликациите за студентски стипендии да се доставуваат електронски

Министерството за образование и наука потсетува дека во тек е аплицирањето за стекнување на правото на студентска стипендија во академската 2020/2021 година, кое трае...