Ознака: екоакција

Втора екоакција „Колешино без отпад“

Жителите на Колешино во општината Ново Село викендов самоиницијативно се организираа и здружено, млади и стари, го чистеа селото. Во акцијата за разубавување учествуваа...

Успешно завршена првата екоакција од проектот „Колешино без отпад“

Фотовест Почна проектот „Колешино без отпад“, кој започна по иницијатива на активистите од селото Колешино, Струмичко, со цел да се приклучат и други членови од...

Екоакција „Младите за природата“, за заштита на животната средина

Американскиот универзитет на Европа - ФОН, во четвртокот организира екоакција во Градскиот парк во Скопје, под слоганот „Младите за природата. Changing together“, преку која...

Спроведена втората екоакција „Крушино уште почисто“

Со цел да се собере целото ѓубре расфрлано во СРЦ „Крушино“ и неговата поширока околина, група од 60-тина ентузијасти, еколози и љубители на чистата...

Млади кичевци го исчистија спортскиот центар „Крушино“

Соочени со големите количества секаков вид отпад во спортско-рекреативниот центар Крушино, група млади ентузијасти и љубители на природата од Кичево викендов спроведоа екоакција за...

Кичевските извидници прошетката ја претворија во екоакција

За да го искористат топлото време и да спроведат еднодневна прошетка во природа, извидниците на извидничкиот одред „Мирко Милески“ од Кичево неодамна организираа колективно...