Ознака: европски земји

Европски земји со најмногу и со најмалку лекари

Честа глетка во некои земји е кога ќе се отвори некоја нова медицинска установа пациенти да чекаат ред дури и на улица пред самиот...

Европските земји ги отвораат границите

Повеќето европски земји вчера олеснија некои гранични контроли воведени за време на пандемијата, што претставува огромен чекор напред по тримесечните рестрикции на движењето поради...

Европските земји се отвораат, Македонија сѐ уште со спуштени рампи

Состојбите со отворањето на границите низ Европа се малку конфузни, бидејќи секоја земја има свои правила и свој распоред за повторно отворање на границите,...

Европските земји почнаа да ги олабавуваат мерките против пандемијата

Неколку европски земји почнаа да ги олабавуваат мерките кои беа донесени поради пандемијата на коронавирус во светот, отварајќи дел од продавниците и службите кои...

Млади музичари од повеќе европски земји ќе се натпреваруваат во Охрид

Идејата на натпреварот, уште од основањето, во 1970 година во Брисел, е афирмација на посебно надарени млади уметници и нивна промоција на професионалните концертни...