Ознака: дното

Ѕид од камената доба откриен на дното на Балтичко Море

Ѕидот од камената доба откриен под брановите кај германскиот балтички брег можеби е најстарата позната мегаструктура изградена од човек во Европа, велат истражувачите. Ѕидот,...

Мистериозен златен предмет пронајден на дното на Пацификот

На длабокото морско дно на заливот Алјаска, американските научници открија мистериозен златен објект, а никој не знае што би можело да биде. На длабочина од...

Длабочина до дното

Бо­реј­ќи се со кри­зи, ЕУ ги за­др­жа сту­де­ни­те фа­кти на сво­ја стра­на - де­ка е по­до­бро да се жи­вее та­му, де­ка во­зо­ви­те се по­бр­зи,...

Од кон дното

Во воведот од својата книга ,,Цртежот“, германскиот автор Херберт Утер сакајќи да ја објасни важноста на цртежот вели:,,Ако ѝ се верува на една античка...

Балканот на дното од европскиот стандард

Во последните десет години, Бугарија и Романија, кои се членки на ЕУ, постигнале напредок во животниот стандард Граѓаните на Албанија, Македонија, Босна и Херцеговина и...

Научниците во чудо – пронајдоа заб на мамут на дното...

Морските биолози очекуваат да видат и пронајдат сè во големи длабочини на океаните, но заб на мамут сигурно не е една од тие работи. Биологот...

УКИМ на дното

Во услови на режим, празничните денови, секуларни или верски, служат за дефокусирање и за пацификација (и пасивизација), како дијазепам за колективно смирување, барем ако...

Подводен робот ќе поправа цевки на дното на океанот

Новиот напреден подводен дрон, кој моментално е во фаза на развој, ќе овозможи инсталирање, одржување и проверка на илјадници километри океански цевководи. Станува збор...