Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25035)

Малечката принцеза кај септември на гости

Од творештвото на писателот Ефтим Клетников Септември на гости ја викна Малечката Принцеза. Таа од радост ко поток бликнат низ ливадите што сјаат како јаспис тргна, вјаса следена од птичје...

Македонската вистина пред ЕУ, всушност, е светло на крајот од...

Илузиите на Македонија (ако воопшто и постоеја) во добрососедство на хартија, па макар тоа и да е асиметрично формулирано, уште веднаш беа практично искористени...

Продолжуваме со славење на животот

Љубопитноста и истражувачкиот карактер доаѓаат до израз кај децата кога не им се поставуваат граници, зашто детската љубопитност е неограничена. Слободното изразување на децата во...

Слово за Данило

Нѐ напушти чист човек, тивок и мудар интелект, филозоф и книжевен критичар, кој не им судеше на луѓето, а во нивните книжевни дела ги...

Едно мое видување

Постојат многу генерации и ќе постојат уште многу генерации. Генерации што ќе останат забележани во историјата со своите анегдоти, кои беа носени од младоста...