Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24951)

(Не)одговорноста како вродена мана

Уште неизлезена од т.н. прв бран на пандемијата на коронавирусот, според здравствените работници и „експертите“ што се грижат за колективното здравје на луѓето, Македонија...

Докапитализација

Рој теми за колумна, драг читателу, што ги произведува во перпетуум мобиле ритам од фабриката на глупоста оваа влада. Влада која покрај глупост произведува...

Голготата на коските на великанот Гоце Делчев (Или патила глава и...

Го пишував овој текст во пресрет на 117-годишнината од убиството на Гоце Делчев, со намера да му оддадам неизмерна почит кон неговото импресивно дело...