Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24946)

И спомен на мртвите со почитување на физичката дистанца

Од Македонската православна црква-Охридска архиепископија посочуваат дека до верниците ќе упатат апел за почитување на мерките пропишани од здравствените власти, како одржување на физичката...

Чиј збор има поголема тежина?

Повикот до партиите и до верските заедници да се вклучат со свои активности за издигнување на свеста за опасноста од ширењето на коронавирусот, по...

Меридијани

Лондон - Британија и Канада се спротивставија на враќањето на Русија во Г7, продлабочувајќи го јазот со САД, чиј претседател Доналд Трамп изрази намера...

Американската војска ќе ги задушува протестите?

Судирите меѓу демонстрантите и полицијата во американските градови засега не стивнуваат, а има и ранети и жртви. Трамп се закани дека ќе ја извади...

СКОПСКО – инфо

Во ДКЦ онлајн „Разигран плоштад 2020“ Детскиот културен центар „Карпош“ годинава, поради коронавирусот, манифестацијата „Разигран плоштад 2020“ ќе ја реализира онлајн, наместо со физичко присуство...

ПОЦ почна со склучување договори со жителите на Центар

Жителите на општината Центар ќе можат 24/7 да склучат или да ги продолжат корисничките договори за користење паркинг на јавното претпријатие за јавни паркиралишта...

Здравствено безбедни избори се фер избори

Очигледно фокусот на политичките партии за изборната кампања сега би бил насочен на електронските и печатените медиуми, а посебни партиски тимови веќе водат кампањи...

Нема спас од дивите депонии

Мнозинството скопјани сметаат дека чистотата во Скопје не е на највисоко ниво. Посебен проблем е создавањето диви депонии на различни места. Општините преземаат мерки,...

Демографски показател што не им е пријател на Македонците

Морталитетот е негативниот чинител на порастот на популацијата во државава, за кој експертите велат дека најчесто е резултат на некаков неповолен амбиент и на...

Не ставајте слики од децата на Фејсбук!

Според некои експерти, објавувањето фотографии од деца на социјалните мрежи до 2030 година ќе биде причина за две третини од измамите со кражби на...