Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24946)

Здрава храна

Не фрлајте ја кората од овошјето Повеќето од нас ја фрлаат кората од овошјето (портокали, грејпфрут, лимон, банани) не знаејќи дека можат да ја искористат...

Најповолни места за размножување на бактериите на работното место

Највалканото место во една фирма е славината во заедничка кујна што ја користат сите вработени, според истражувањето на компанијата „Кимберли-Кларк профешнал“, направено врз 4.800...

Што светнува околу црната дупка

Научниците од институтот за физика „Макс Планк“ во Германија и од универзитетот „Авеиро“ во Португалија откриле дека околу црната дупка, поради силното искривување на...

Проектот „Ново име“ продолжува со потрагата по млади таленти

Проектот „Ново име“, своевидна шанса за сите млади од цела Македонија на јавноста да ѝ го претстават својот талент и да се изборат за...

Нема карантин за хуманоста

Благодарение на проектот за реконструкцијата и градењето домови за семејства со деца што живеат во тешки и нехумани услови „Топол дом за сите“, кој...

Занимливости

Треченто Треченто е италијанска уметност од 16 век. Се карактеризира со енергична активност во сликарството, литературата, архитектурата и музиката. Во периодот на тречентото, тосоканскиот дијалект...

Бизнис – инфо

ЕК размислува за воведување нов корпоративен данок Европската комисија (ЕК) размислува за воведување нов корпоративен данок со кој би ја финансирала отплатата на долгот поврзан...

Синдикатите бараат безбедни услови за работа и редовни исплати за...

Сојузот на синдикатите на Македонија апелира до надлежните институции при носењето евентуална одлука за затворање на текстилните компании во Штип, на работниците да им...

Поттик за секторите што имаат способност да ја придвижат економијата

Во очекување на силна поддршка од државата Само со државната поддршка на реалниот сектор во земјава ќе се постигне пораст на понудата на домашниот и...

Вирусот во Европа е присутен подолго отколку што се мисли?

Само еден ден пред да се потврди првиот смртен случај од коронавирус надвор од Кина, на 2 февруари, беше објавена смртта на влијателниот музичар...