Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24769)

„Нова Македонија“ секојдневен гостин во домот на семејството Трпевски

Пасијата на Филип со весниците почна уште од неговата најмала возраст, а сега секој ден мора да има весник, односно навечер ги купуваме утрешните...

Уште два дена до крајот на конкурсот!

Останаа само уште два дена до крајот на годинашниот конкурс на Шпаркасе и „Пакомак“. Крајниот рок е 31.10.2019, во 23.59. Но има време да ги...

СОС-суперхерои – за хуман свет!

Со овој повик, „СОС - детско село“ ги повикува сите граѓани да го разбудат суперхеројот во себе и да се приклучат во најновата кампања...

„Басни“ во театарот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп

Во театарот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп се подготвува „Басни“, претстава за деца, во режија на Кирил Петрески. - Во претставата ќе бидат сместени басните на...

Кога Лана мудрува

Јазични мостови (3) И во овој број на „Колибри“ повторно ќе ве насмееме со мудростите на малата Лана што нејзината мајка Ивана Папеш Богосављев, која...

75 години вистински народен лист

Јубилејот и значењето на весникот добиваат уште повеќе на тежина во светлината на последните случувања и обиди од некои соседни држави да се оспорат...

Искрените желби се најубав роденденски подарок

проф. д-р Кирил Темков Порано кај нас не се славеа родендени, туку имендени. Но сега речиси сите го прифативме убавиот обичај на потсетување на денот...

Исто ли е водомер и мозок?

Умните рекле: злото е во природна предност пред доброто. Седни до човек болен од грип, и ќе се разболиш. Седни до здрав, нема да...

Кога не значи не

Не стивнуваат толкувањата што сакала Франција да каже кога рече „не“ за проширувањето на ЕУ, а колку што се сеќавам од миговите по домашна...