Ознака: дкск

Утврдена листата за членови на Антикорупциска, Татјана Димитровска предложена за претседателка

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата на денешната седница ја утврди листата за избор на претседател и членови на Државната комисија за...

Нема судир на интереси, од 2008 година градам професионална кариера, рече...

Во Собранието денеска продолжија да се спроведуваат интервјуата на пријавените кандидати за претседател и членови на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК). Пред...

Глава не можеме да кренеме од партиски вработувања, вели Ивановска

ДКСК поднесе иницијативи за кривично гонење на в.д директорот на Агенцијата за филм и за сегашниот и поранешни градоначалници на Радовиш Државната комисија за спречување...

ДКСК: Фатмир Арифи не го оправда потеклото на двата стана и...

Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) на денешната седница донесе одлука да поднесе иницијатива за кривично гонење до Основното јавно обвинителство и иницијатива до...

Ќе биде лош сигнал ако навреме не се изберат новите членови...

Мандатот на актуелните членови на Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) со работа изтекува на 7 февруари в година и согласно законот немаат...

ДКСК: СДСМ ги платило рекламите на социјалните мрежи во првите сто...

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДСКС) по сопствено наоѓање повела постапка по пишувањата на ИРЛ за тоа дека премиерот Димитар Ковачевски потрошил 26.000...

ДКСК со иницијатива за кривично гонење за отуѓување на земјиште во...

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) за случај за отуѓување на 143 квадратни метри државен имот во центарот на Струга на денешната седница...

Борбата со корупција во земјава не е подобрена, вели Ивановска

Состојбата со борбата со корупција во земјава не е подобрена, напротив институциите само 10 проценти преземале мерки за намалување на ризиците, вели претседателката на...

Ивановска: Начинот на нoсење на измените на Кривичниот законик создава сомнеж...

Кога станува збор за ваков исклучително важен закон кој е столб во правниот систем на државата, сметаме дека начинот на донесување на измените и...

ДКСК: Со измените на КЗ сериозно се загрозува правната сигурност, борбата...

Со донесувањето на измените и дополнувањата на овој закон во Собранието, и тоа со молскавична брзина, по скратена постапка и употреба на европското знаменце,...