Ознака: говорот

Создадени очила што го транскрибираат говорот за глувите лица

Лицата со оштетен слух и глувите лица комуницираат на многу начини, преку знаковен јазик, читање од усни, слушни помагала итн. Меѓутоа користењето слушни помагала...

Говорот на омраза прераснува во акции на насилство

Македонските туристи и годинава традиционално во голем број се упатија кон Грција за да го минат летниот одмор, да ги доживеат летните задоволства како...

Дваесет тајни што ги открива говорот на телото

Макс Егерт, автор на книгата „Брилијантен говор на телото: Оставете впечаток, убедете и бидете успешни со помош на говорот на телото“, составил список со...