Ознака: главоболка

Главоболка и течење на носот се главни симптоми на индискиот вид...

Главоболки, болки во грлото и течење на носот се едни од најчесто пријавените симптоми на индискиот вид на коронавирус во Велика Британија, пишуваат британските...

Пациентите имаат повеќе од една главоболка

До Државниот санитарен и здравствен инспекторат, Лекарската комора, Министерството за здравство и Фондот за здравствено осигурување постојано пристигнуваат претставки од пациенти или од членови...

Што се случува во телото ако не испиете шолја кафе наутро?

За милиони луѓе низ целиот свет кафето наутро, веднаш по станувањето, игра значајна улога, но што ќе се случи ако се прескокне редовната доза...

Ако сте млади – следете ги препораките, ако сте возрасни –...

Коронавирусот предизвика смрт на 4.300 лица во светот, а повеќе од 66 илјади луѓе што беа заболени - оздравеа. Јакоб Таге Рамлинг, Нил Монро,...

Секој петти жител во земјава страда од главоболка

Дека главоболката се проширува на сите популациски групи зборува и фактот што сѐ повеќе деца до 14-годишна возраст во последно време страдаат од чести...