Ознака: бренд

Политичката партија како победнички бренд

Серијалот „Политиката низ призмата на изборите, партиите и демократијата“ од авторот Сотир Костов обработува актуелни теми од нашето општествено, политичко, економско и социјално битисување....

Политиката, политичките партии и политичарите како бренд-концепти

Серијалот „Политиката низ призмата на изборите, партиите и демократијата“ од авторот Сотир Костов обработува актуелни теми од нашето општествено, политичко, економско и социјално битисување....

„Епл“ е најдобар светски бренд во 2023 година

Њујоршката консултантска агенција „Интербренд“ објави листа на 100 најдобри брендови во 2023 година, а на врвот е технолошкиот гигант „Епл“. Вториот бренд на листата...

Кралицата Елизабета сега има свој бренд со биопроизводи

Кралицата Елизабета Втора не мирува ниту на 96 години, а сега лансира свој бренд со биопроизводи. Имено, кралицата лансира бренд со производи направени на...

Прва колекција на македонскиот бренд „Пинк лемонеид“

Петнаесетина стилски изгледи за пролет и лето, зад чиј дизајн стои нашата позната дизајнерка Стефанија Насеска, го сочинуваат првиот дел од колекцијата со цветни,...

Поголема видливост на вашиот бренд и од промоција на фејсбук? добредојде,...

Моби Промо - Прва онлајн платформа за мобилен маркетинг Сигурно сте слушнале дека денес, најголем дел од потрошувачите (околу 80%) бараат информации он-лајн, преку нивните...

Росица Мршиќ одбележа јубилеј на брендот

Модната дизајнерка Росица Мршиќ ја претстави својата колекција наречена „10/22“, со која одбележува 10 години постоење на брендот и 22 континуирано создадени сезонски колекции....

Арсовска: Македонија ја нема на ранг-листата на светски препознатливи брендови

Македонските брендови тешко се позиционираат, мала е застапеноста на нашите производи на глобалните пазари, а истото се должи генерално на непостоење национална стратегија за...

А да го заштитиме како бренд „македонскиот стил“ на пукање?!

По обидот за узурпирање од Мицотакис на сѐ што е со поимот „македонско“ Терминот пукање во македонски стил првпат може да се сретне во весниците...

Излогот е бесплатна реклама на секој бренд

Во ноември ќе се случи фестивалот на излози, на кој се поканети сите. Планот е да направиме естетска инвазија на улицата Македонија, па, секако,...