Ознака: албанските

Зошто никој надлежен не реагира соодветно на албанските сепаратистички тенденции?

Организациите на Македонците од соседните земји со жестоки реакции за сѐ почестите изрази на шовинизам и сепаратизам во нивната матична држава Споменикот на кој беше...

Барањата на албанските политичари се пакуваат во облик на услови и...

(Не)конструктивноста на албанскиот политички фактор за македонската државност во голема мера е одредена од нестивнатите јасни желби за регионално обединување на Албанците во еден...

Албански банди и албанските мигранти

Британскиот премиер Риши Сунак најави нови мерки за справување со големиот број албански мигранти што пристигнуваат во Велика Британија и бараат азил. Тие вклучуваат...

Албанските азиланти од Британија ќе бидат враќани во Албанија

Заради одвраќање на напливот од емигранти, Велика Британија ја стави Албанија на британскиот список на безбедни земји Британската влада ги обелодени новите планови, според кои,...

Почна „ишкањето“ над главите на обвинетите за воени злосторства

Во меѓусебните обвинувања меѓу политичките и државните лидери во Албанија во врска со „опашките на ОВК“, почнаа да излегуваат на површина и елементи што...

Помал одзив, повеќе мандати за албанските партии

Според првиот човек на Институтот за политички истражувања - Скопје (ИПИС), Владимир Божиновски, бројот на мандатите што ги добиваат партиите од албанскиот етнички блок...

Етноцентризмот старо-нов рецепт за лов на албанските гласови

Анахрона реторика кај албанските партиски лидери Во албанскиот партиско-политички кампус трката по гласовите и во оваа кампања, како по некое непишано правило со рецидиви од...