Новата 2023 година пристигна, а први ја дочекаа жителите на островот Лаеин, кој припаѓа на островската држава Кирибати во Тихиот Океан, како и на Самоа.

Кирибати се наоѓа во централниот дел на Тихиот Океан, на околу 4.000 километри југозападно од Хаваите.

Република Кирибати е островска земја чии 33 атоли – корални острови, распространети на повеќе од 1.351.000 квадратни километри во областа околу екваторот.

Земјата припаѓа на земјите од Комонвелтот и има околу 103.000 жители кои живеат во 21 провинција.

По Кирибати, Новата година ќе ја дочекаат жителите на Далечниот Исток на Азија и Нов Зеланд, а потоа следуваат Австралија, Јапонија, Индонезија, Кина, Индија и други азиски земји, потоа Европа и Африка, а потоа и двата американски континенти.

„Full Circle“ завршува на полноќ на 31 декември на Пацификот – Хаваи, Американска Самоа и островите Мидвеј