Фото: Илустрација/ Инстаграм

Рускиот претседател Владимир Путин го извести шефот на нуклеарната агенција на ОН, Рафаел Гроси дека е „отворен за дијалог“ за нуклеарната централа Запорожје на територијата контролирана од силите на Москва во јужна Украина.

Во телевизиските коментари со Гроси пред нивниот состанок во Санкт Петербург, Путин му рече на шефот на МААЕ дека е „подготвен да разговара за сите прашања од заеднички интерес или причина за загриженост, на пример, во врска со ситуацијата околу АЕЦ Запорожје“.

Тој нагласи дека е „отворен за таков дијалог“.