Фото: Официјална страница на Универзитетската детска клиника Тиршова

Пациентката која се лекуваше на Универзитетската детска клиника во Тиршова со сериозни повреди на главата, опасни по живот, здобиени при пукањето во ОУ „Владислав Рибникар“, почина утринава, соопшти денеска Министерството за здравство на Србија.

Таа починала и покрај итната хируршка интервенција и сите преземени мерки за интензивно лекување.

Министерката за здравство Даница Грујичиќ во свое име и во име на Министерството за здравство изрази искрено сочувство до семејството на повреденото девојче.