Полицијата евакуираше дел од улицата Маршал Тито во Бар, Црна Гора, поради закана од едно лице да активира експлозив, пишува „Вијести“.

Од Оперативно-комуникацискиот центар на Полициската управа за „Вијести“ рекле дека лицето претходно во филијала на банка ставило натпис „Вратете ги парите што ги украдовте од работниците на Приморка“.

Евакуирана е зградата во која се наоѓа подружницата и дел од улицата.