Фото: Пиксабеј

Меѓународниот Аеродром Скопје утрово преку електронска пошта прими закана за поставенa експлозивнa направa, информираат од оваа институција.

Информацијата, како што додаваат, веднаш беше пријавена до Министерството за внатрешни работи, a истовремено целиот персонал и сите патници или минувачи кои беа затекнати на аеродромот беа безбедно евакуирани, додека единици на Министерството за внатрешни работи прават проверка на објектите на аеродромот.

– Летовите не се откажани, но сообраќајот е моментално запрен, сé додека не добиеме известување од МВР дека е безбедно операциите на аеродромот да продолжат по редовниот распоред – соопштија од „Тав Македонија“.