Влошената ситуација со коронавиросот (Ковид-19) ги натера „Дизни“ и „Нетфликс“ да престанат со своите продукции на филмови и ТВ-серии.

„Нетфликс“ потврдил дека ја прекинува продукцијата на ТВ-сценарија и филмови во САД и Канада во период од две недели како резултат на владините ограничувања и ризици за здравјето и безбедноста.

„Дизни“ соопшти дека донесе одлука да престане со продукција на некои филмови за кратко време кога ќе се разгледаат тековната состојба и најдобрите интереси на актерите и членовите на техничките тимови.