Надлежните објавија ажуриран список на кој граѓаните ќе можат да проверат дали им следува финансиска помош од Владата во висина од 6.000 денари. Станува збор за четвртиот пакет мерки за справување со последиците од ковид-19. Граѓаните на овој линк можат да извршат проверка, доколку го внесат матичниот број.

Финансиската поддршка е наменета за граѓани со низок доход, корисници на пензија, корисници на право на социјална сигурност на стари лица, млади лица на возраст од 16 до 29 години, самохран родител, деца без родители и родителска грижа, уметници и други лица кои вршат дејност во културата, филмски работници и естрадни уметници.