Еден ресторан во градот Гвадалахара, од 1996 година го држи Гинисовиот рекорд за најбрзо сервирање во светот, а гостинот може да дојде од дома со измиени раце затоа што помеѓу нарачката и ставањето на чинијата на масата нема време ни да се раскомоти. Долгото чекање на маса може да биде бескрајно здодевно, додека нарачаме, додека ни донесат пијалак, па дури и додека ја чекаме сметката, а за многу посетители, брзината на услугата е важен фактор при изборот на ресторан.
Станува збор за мексиканскиот ресторан за брза храна „Карне Гарибалди“, ресторан што се наоѓа во Гвадалахара каде што функционира брзиот начин на живот. Иако за секој гостин и секој ден во овој ресторан брзината е приоритет, рекордот беше направен во август 1996 година со 13,5 секунди од моментот кога посетителот нарачал додека не дошла храната на масата.
Иако „Карне Гарибалди“ моментално има пет ресторани, оној во Гвадалахара е првиот во синџирот. Основан во 1970 година, тој бил ресторан со само четири маси. Во моментов, некои од нивните ресторани имаат повеќе од 100 маси, но тие не ја губат својата ефикасност. Како и при секој успех, заслугата е на вработените, а овој ресторан има многу добро опремен тим со таблети, слушалки и микрофони, кои се совршено координирани во секое време, брзо се движат и се способни да достават осум или девет јадења одеднаш.
Иако ова е типичен мексикански ресторан во кој не можете да ги пропуштите најкласичните јадења, специјалитет на куќата е месо во сафт, традиционално јадење од Гвадалахара направено од мали парчиња месо во супа зачинета со разни зачини. Традиционалните мексикански јадења што се служат во овој популарен ресторан бараат часови бавно готвење, па во основа се готови. Фактот што во ресторанот има само еден специјалитет е уште еден клуч за неговата брзина.